Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
11 juli 2024 17:53


Better2Gether: Inclusieve sport- en beweegactiviteiten voor volwassenen
Foto: Better2Gether: Inclusieve sport- en beweegactiviteiten voor volwassenen
Deelnemers samen in de zaal.

WEZEP I ELBURG I NUNSPEET - In de week van maandag 2 september gaan de inclusieve sport- en beweegactiviteiten van Better2Gether in Elburg, Nunspeet en Wezep van start. Deze activiteiten zijn speciaal ontworpen voor zowel mensen met als zonder beperking, en vinden plaats onder de deskundige begeleiding van Stichting Wiel, Nunspeet Beweegt en Goed Bezig Oldebroek. Inclusie is een belangrijke ambitie in de lokale sportakkoorden, en Better2Gether draagt hier actief aan bij.

Succes in Elburg en Nunspeet, nu ook in Wezep

Better2Gether biedt een unieke kans voor volwassenen om samen te sporten en bewegen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden. De activiteit is niet alleen bedoeld om mensen in beweging te krijgen, maar ook om sociale contacten te bevorderen en indien gewenst de stap naar regulier sport- of beweegaanbod te maken. Het initiatief Better2Gether is inmiddels een groot succes in Elburg en Nunspeet, en zal na de zomervakantie voor het eerst in Wezep van start gaan. Je bent van harte welkom op maandagavond 2 september van 19.00-20.00 uur in de Erica Terpstra hal.

Doelgroep en inclusie

De doelgroep voor Better2Gether bestaat uit mensen (18+) met een licht verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking, een GGZ-achtergrond en/of een chronische ziekte. Het is mogelijk om deel te nemen aan (sport)activiteiten samen met mensen zonder beperking. Better2Gether wordt aangeboden op een wijze waarop iedereen mee kan doen en er voldoening uit kan halen. Better2Gether werkt samen met zorginstellingen zoals Careander, ’s Heeren Loo, GGz Centraal en Philadelphia. De beweegactiviteiten worden begeleid en ondersteund door (buurt)sportcoaches, lokale verenigingen en vrijwilligers.

Begeleiders aan het woord

Erwin Brem, coach Sport en Bewegen bij Careander, benadrukt het belang van deze inclusieve activiteiten: "Better2Gether is een fantastische manier om mensen samen te brengen en deelnemers in contact te laten komen met verschillende sport en spellen. Het is inspirerend om te zien hoe mensen met en zonder beperking elkaar ondersteunen en samen plezier beleven aan sport." Kim Wagenaar, werkzaam bij Goed Bezig Oldebroek voegt daaraan toe: "We kijken ernaar uit om zoveel mogelijk mensen te verwelkomen en hen te helpen actief en gezond te blijven. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en worden aangepast aan de behoeften van alle deelnemers."

Kosten en aanmelding

Kosten voor deelname aan Better2Gether bedragen 15 euro per kwartaal. Voor meer informatie kun je kijken op www.b2g.nl of neem contact op met één van de contactpersonen:

Wezep: Laura Daanen (06 57 62 98 59) of Erwin Brem (06 54 71 20 79)

Elburg: Andrea Voorn (06 36 27 72 95) of Jacques Prins (06 16 67 27 77)

Nunspeet: Martijn Termaat (06 48 87 84 12) of Iwan Beunk (06 44 49 55 88)


Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek  Elburg Agenda 

wezep  elburg 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie