Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie

Volop zon en warm tot zeer warm


Geschreven door Amara Onwuka van Buienradar
25 juni 2024 12:00


Article Image
© buienradar.nl

De zomer zit de komende dagen stevig in het zadel en dat betekent volop zonneschijn en hoge temperaturen. We gaan zelfs richting 30 graden in het binnenland. Pas aan het eind van de werkweek bestaat er kans op een bui, maar lang niet overal.

De zomer zit de komende dagen stevig in het zadel en dat betekent volop zonneschijn en hoge temperaturen. We gaan zelfs richting 31 graden in het binnenland.

 Tegen het einde van de werkweek bestaat er kans op een bui, maar lang niet overal.

Vanmiddag is het prachtig weer met volop zon en wat vriendelijke stapelwolkjes. De maximumtemperatuur varieert van 24 graden op het strand tot plaatselijk 28 of 29 graden in het zuiden. De wind waait zwak tot matig en komt uit het noordoosten. Langs de westkust gaat de wind matig tot vrij krachtig vanaf zee waaien waardoor de temperatuur hier 's middags een paar graden daalt.

Vanavond is het tijdens de wedstrijd Nederland - Oostenrijk stralend zonnig en lost de laatste stapelbewolking vlot op. Vannacht is het helder en koelt het langzaam af naar 18 graden in Zeeland en in de grote steden in het zuidwesten tot 14 graden in het noordoosten. In de noordelijke provincies kan wat nevel of een ondiepe mistbank ontstaan. Het is rustig weer met slechts een zwakke tot in het kustgebied matige noordoostenwind.

Morgen blijft in het teken staan van standvastig en heet zomerweer. Het is zonnig met in de loop van de dag in het binnenland de vorming van een paar vriendelijke stapelwolken.

 Met in de middag kwikstanden variërend van 25 graden langs de kust tot plaatselijk 31 graden in het binnenland is het zomers tot tropisch warm. De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten. Langs de kust komt de wind 's middags opnieuw vanaf zee, waardoor het daar wat afkoelt. De temperatuur van het zeewater bedraagt op dit moment 17 graden.

De dagen daarna wordt de kans op een bui groter. Donderdag is er veel zon en wordt het lokaal nog tropisch warm. Aan het einde van de dag valt in het binnenland een lokale bui. In de nacht naar vrijdag schuift een koufront over, maar heel veel regen lijkt er boven ons land niet uit uit te vallen. Tegen de ochtend ligt deze over het oosten met hier kans op een onweersbui. Verder verloopt de dag meest droog en komt de temperatuur uit rond 21 graden bij een matige tot vrij krachtige westelijke bries. In het weekend ziet het er ook niet verkeerd uit. We hebben dan te maken met een Hollands zomerweerbeeld. De zon schijnt geregeld, het blijft vrijwel droog en de thermometer wijst 20 tot 25 graden aan.Bron: Buienradar
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie