Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeanet Broijl
10 juni 2024 12:46


Een dag in het leven van Casemanager Dementie Irene
Foto: Een dag in het leven van Casemanager Dementie Irene
Irene Kasteel

Irene Kasteel-Jasperse werkt als Casemanager Dementie bij WZU Veluwe. Ze vertelt iets over haar werkdag en wat zij allemaal kan betekenen voor mensen met dementie en hun naasten.

VELUWE RANDMEER - Na het opstarten met een kop koffie ga ik op bezoek bij een aantal cliënten thuis. Tijdens mijn eerste bezoek maak ik kennis met een meneer en zijn dochter, één van zijn mantelzorgers. Ik vertel wat ik kan betekenen voor de cliënt met dementie en zijn mantelzorgers. Ook bespreek ik de vragen die er zijn op het gebied van de dementie. Ik informeer, adviseer en regel vervolgens de nodige zorg en begeleiding. Zo probeer ik de meneer en mantelzorgers zo goed mogelijk te helpen en te ondersteunen. Het is belangrijk dat meneer zo lang mogelijk zelf de regie houdt. Samen denken we na over hoe hij om kan gaan met dementie en de gevolgen hiervan in het dagelijks leven. Het doel in mijn werk is dat cliënten met dementie zo lang mogelijk op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen.

Vervolgens rijd ik door naar mijn volgende adres, waar een cliënt woont die is aangemeld vanuit het ziekenhuis. Deze cliënt heeft geen familie in de buurt wonen, waardoor het netwerk waarop de cliënt kan terugvallen erg klein is. In overleg met het wijkteam van de thuiszorg proberen we deze cliënt zo goed mogelijk te helpen. Wist u overigens dat de zorg rondom dementie, zoals de begeleiding van mij, is opgenomen in de basisverzekering? Wel zo fijn!

Onderweg naar mijn laatste afspraak, bel ik nog even met een mantelzorger. Ze geeft aan graag met mij in gesprek te willen, we plannen gelijk iets in voor volgende week. Mijn laatste afspraak is bij de gemeente samen met andere ouderenzorg- en welzijnsorganisaties. Een mooie afspraak waarin we elkaar aanvullen voor de juiste zorg in de regio. Met een goed gevoel rijd ik weer terug naar huis!

In de regio werken we met verschillende Casemanagers samen. U kunt ons bereiken via het Netwerk Dementie, meer informatie op dementienoordwestveluwe.nl/casemanagers

of contact ons per mail info@dementieregie.nl.

Wilt u met mij in gesprek over dementie, heeft u vragen of zorgen hierover? Schroom niet om contact op te nemen met mij:

Irene Kasteel, Casemanager Dementie WZU Veluwe

i.kasteel@wzuveluwe.nl/ 06-10989593

Bron: Gemeente Elburg 

Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek Elburg Gemeenschap en sociale kwesties 

casemanager dementie  elburg  oldebroek  gemeente elburg 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie