Na het welkomstwoord deed Bertus de presentatie in woord en beeld van het ontstaan en de verschillende smaken van de Bokbieren. Eerst kwamen er 3 Nederlandse Bokbieren op tafel, Grolsch, Gulpener en Brand, die gretig aftrek vonden en ook goed smaakten. Daarbij werd er gezorgd voor een hartig hapje in de vorm van worst en kaas.
Na deze 3 bieren had Thijs in vakantieland Frankrijk een smaakvol biertje ontdekt, La Goudale, die erg smaakvol is en waar hij de gasten kennis mee liet maken. Iedereen was enthousiast over dit biertje.
Aansluitend werd er een kennisquiz gespeeld waarbij er enkele algemene vragen beantwoord moesten worden met goed of fout. Het publiek speelde fanatiek mee waarbij er 1 winnaar, Wim Morren uit Kamperveen, uit de bus kwam. Hij beantwoordde de laatste vraag met het goede antwoord dat Zuidlaren in Drenthe ligt en niet in Groningen.
Daarna nam Bertus het weer over en werd het tijd voor leuke anekdotes over het brouwen en produceren van het Bokbier en daarna kwamen de Duitse Bockbieren aan de beurt. De Weihenstephanus Vitus (7.7%) en Scheider Weisse Aventinus Doppelbock (8.2%) vonden gretig aftrek en smaakten prima.
Tussendoor werd de trekking gedaan van de verloting waarbij meerdere deelnemers met leuke (bier)prijzen naar huis gingen. Als klap op de vuurpijl werd als laatste het Lulkoek Bokbier van Brouwerij Jokkebrok uit Oldebroek geproefd en gedronken . Dit plaatselijk gebrouwen bier heeft maar liefst een alcoholpercentage van 10.2%. Rond elf uur werd de avond afgesloten en ging iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts
Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.