Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
10 juni 2024 13:09


Robert Fobbe wordt 10e in Eersel
Foto: Robert Fobbe wordt 10e in Eersel
Foto Rendel Baetens Photography

’T LOO - Het zit de 23-jarige motorcrosser Robert Fobbe niet helemaal mee de laatste tijd, maar desondanks zegt hij positiefte blijven. Een aantal weken geleden vloog de Kawasaki rijder van Laurense Motors naar Amerika om daar aan een aantal wedstrijden deel te nemen.

De training verliep prima en Fobbe had er alle vertrouwen in dat het met de kwalificatiewedstrijd goed zou komen. Helaas strandde hij op een honderdste van een seconden en een balende Fobbe kon daardoor niet meedoen aan de wedstrijd.

Een weekend later lukte het Robert wel om zich te kwalificeren en Fobbe was blij dat hij zich aan het Amerikaanse publiek kon laten zien. Helaas ging toch het fout. De rijder uit ‘t Loo ging hard onderuit bij de start en hield aan de val lichte nekklachten over.

Het avontuur in Amerika liep dus niet zoals gepland, maar Fobbe besloot dit snel te vergeten, want op 9 juni stond in Eersel een wedstrijd voor het Nederlandse kampioenschap op de rol in de 500cc klasse.

In de 1e manche verliep de start niet verkeerd voor Robert Fobbe. Hij meldde zich bij de beste tien en er leek een goede uitslag uit te gaan komen. Maar even later kreeg hij te maken met een achterblijver waardoor Fobbe uit balans raakte en onderuitging. Een vijftiende plaats was daardoor het meest haalbare voor Robert. Robert reed een zeer sterke 2e manche en lag lange tijd op plaats zes. Aan het einde van de wedstrijd moest hij toch nog een plaatsje prijsgeven en daardoor werd hij 10e in het dagklassement.


Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek Nieuws 

't loo 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie