Geschreven door Jeannet van Elst
12 mei 2024 22:29

VSCO’61 krijgt deksel op de neus in Zwolle
Foto VSCO'61

OOSTERWOLDE - Met een bijna complete selectie (alleen Niels Elzerman ontbrak) trok VSCO’61 ten strijde tegen Zwolsche Boys. De Kanaries werden gesteund door vele supporters, waaronder een touringcar met enthousiaste jeugdleden. Helaas mocht het niet baten, want VSCO’61 verloor deze wedstrijd uiteindelijk teleurstellend met 3-0. Een overwinning voor de Boys, waar weinig op was af te dingen. Door deze overwinning van Zwolsche Boys wisselden ze stuivertje met VSCO’61. De kanaries staan nu weer op de plek, die rechtstreekse degradatie betekent.

VSCO’61 begon goed aan de wedstrijd, met name het eerste half uur werd Zwolsche Boys teruggedrongen op eigen helft. Meer dan een aantal corners op rij leverde dit in het eerste kwartier niet op. In de 16e minuut haalde Jan van ’t Oever keihard uit net buiten het strafschopgebied. De bal verdween helaas net over het doel van de groenwitten in plaats van erin. Een paar minuten later testte Arjan van ’t Ende de vuisten van de goed keepende Bram Jager.

Daarna brak een periode aan van slordig voetbal van de kant van VSCO’61. Het initiatief werd te gemakkelijk uit handen gegeven. In de 31e minuut leverde dat een mogelijkheid op voor de thuisclub. De bal verdween echter over het doel. Omdat Zwolsche Boys ook onnauwkeurig was in de opbouw kreeg de wedstrijd een rommelig karakter. Toch zouden de Zwollenaren met een voorsprong de rust ingaan. Uit een voorzet van Ian van der Kolk wist Lennart Prins ongehinderd met het hoofd te scoren. Een fikse tegenslag op slag van rust.

Bij aanvang van de tweede helft nam VSCO’61 gelijk het heft weer in handen. Mogelijkheden voor Hans van Renselaar en Remon van der Graaf en wederom Hans van Renselaar werden helaas niet omgezet in een doelpunt. Ook nu ontbrak de rust en de nauwkeurigheid om effectief te kunnen zijn. Na een kwartier luwde het offensief en kreeg Zwolsche Boys weer de kans om in de wedstrijd te komen.

Na ruim een uur spelen leek de thuisclub een strafschop te krijgen, maar op aangeven van de assistent werd de bal net buiten het zestienmetergebied gelegd. De vrije trap leverde niets op, maar een paar minuten later kreeg Zwolsche Boys terecht alsnog een strafschop toegewezen. Django van der Landen kon een doorgesproken speler alleen door een overtreding nog stuiten. De strafschop werd onhoudbaar verzilverd door Ian van der Kolk. In de 80e minuut kreeg VSCO’61 definitief het deksel op de neus en werd de wedstrijd op slot gegooid. Jayson van der Meulen maakte met een goede beweging naar binnen, gevolgd door een goed schot een einde aan alle illusies van VSCO’61. Eindstand dus een verdiende 3-0 voor de thuisclub.

Na het goede resultaat tegen Oene, een week eerder, was dit resultaat toch wel een domper voor alles wat Oosterwolde was. Maar tijd om lang bij de pakken neer te zitten is er niet. Leren van de fouten en vooruitzien naar de laatste twee belangrijke wedstrijden. De eerste wordt gespeeld op zaterdag 18 mei 2024 op sportpark De Heughte. Aanvang 14.30 uur.

Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.