Loco Media Groep

Loco Media Groep

advertentie
Geschreven door Jeannet van Elst
10 juni 2024 10:37


Zijspancrossers actief in Varsseveld
Foto: Zijspancrossers actief in Varsseveld

WEZEP - Op zondag 9 juni reisden zijspancrossers uit de gemeente Oldebroek af naar het circuit van Varsseveld. Dik Zwanepol en Janick Buitenhuis gingen voor het eerst samen van start bij de ONK Sidecars Masters. Normaal staat Benzo van Olst naast Zwanepol, maar Benzo heeft nog steeds last van een rugblessure en moest dus van deelname afzien.

Buitenhuis rijdt altijd samen met Ruben van Werven, maar ook Ruben kon om medische redenen niet starten. Het was voor beiden even wennen en vooral ook voor Janick, die nu met een tweetakt zijspancombinatie moest rijden. Het duo wist de reeksen echter met een prima elfde en dertiende plaats af te sluiten en was met die noteringen niet ontevreden. Zwanepol liet weten dat over twee weken Buitenhuis in Berghem ook weer als bakkenist actief zal zijn.

Rick van Werven en Levi Schreurs reden een ijzersterke 1e manche bij de cup zijspanklasse door als vijfde over de finish te komen. Met een super goed gevoel begonnen beiden aan hun 2e reeks en kenden weer een prima start. Lang reed het koppel op een vierde plaats. Tot het moment dat achterblijvers in beeld kwamen waar Van Werven en Schreurs langs wilden. Op dat moment maakte Rick een foutje en daardoor sloeg de zijspan over de kop. Gelukkig kwamen de rijders er goed vanaf en konden ze door. Helaas was het hele veld al ver vooruit en uiteindelijke moesten Van Werven en Schreurs het doen met een 21ste plaats. “Het was mijn fout’, liet Van Werven na afloop weten. ‘Anders had er een mooie uitslag ingezeten.’

Ook Wiljan ten Have en Mario van Hoorn waren te zien in de cup zijspanklasse. Zij kenden een zeer goed begin in de 1e heat. Al snel waren ze voorin te vinden en ze pakten uiteindelijk een prima tiende plaats. Ten Haven en Van Hoorn begonnen zeer sterk aan de de 2e wedstrijd en wisten zich bij de beste tien te melden. Maar het noodlot sloeg toe. Wiljan kreeg een klap op zijn zwakke hand en kon hierdoor niet meer verder. Ten Have gaf aan dat zijn de oude blessure nog niet helemaal genezen was en dat bleek in Varsseveld eens temeer. De Oldebroeker laat uit voorzorg binnenkort een foto maken van zijn hand en hoopt dat de blessure meevalt. Over twee weken staat namelijk Berghem alweer op de rol.


Heb je een tip of opmerking? Mail onze redactie via info@locomediagroep.nl.

Oldebroek Nieuws 

wezep  oldebroek 
 
  • LocoTV
  • LocoFM

Elburg Vischmarkt

Elburg Haven

advertentie